icon
user
A...A...
Fmf, amilodioz, nefrotik sendrom, proteinüri, hipertansiyon, böbrek yetmezliği, hemodiyaliz, böbrek nakli ile ilgili rahatsızlığı olan tedavi olan iyileşen arkadaşlar, kafanıza takılan sormak yada konuşmak istediğiniz konularla ilgili dönüş yapabilirsiniz.
user
E...G...
@Arif Teşekkür ederim,hepimize şifalar dilerim
user
A...A...
Öncelikle şunu belirteyim @eylem ben hekim değilim, sadece bildiklerimi yaşadıklarımı aktarmaya , dilim döndüğünce yardımcı olmaya çalışıyorum.. Sağlık camiasında olduğum için kafama takılanları anlatacak hekim arkadaşlarım var.. Fmf yüksek ateşin eşlik ettiği bi hastalık olduğu
user
E...G...
@Arif Afyon 3 ay önce aniden tansiyon yüksekliği problemi başladı.Verilen ilacların hepsi bir yan etki yaptı .Nasıl bulunacak uyanı
user
A...A...
Kolsisin almanıza rağmen atakların devam etmesi, şiddetinin azalmaması denilebilir basitçe.. Kanakinumab ve anakinra kolsisin dirençli fmf hastalarında tedavide kullanılan etken maddeler..
user
E...T...
Kolşisin direnci dediğiniz ne oluyor tam olarak ? Anakinra ve kanalinumab nedir ? Şimdiden teşekkürler .
user
A...A...
Şimdilik fmf in bilinen bi tedavisi yok hocam, sadece kolsisin.. Hatta bazı hastalarda kolsisin direnci gelişiyor, sonrasında istenmeyen proteinüri nefrotik sendrom amiloidoz oluşuyor.. Anakinra ve kanakinumab kullanılıyor direnç oluşan hastalarda..
user
E...T...
Nasıl yani? Kolşisinden başka bir tedavi mi bulundu Fmf için ? Kesin çözüm mü ?

No Comment

MateHand

Would you like to try our mobile application?